Marino Sabbe: Drie generaties maatwerk in natuursteen.

Ooit heeft mijn grootvader Georges dit familiebedrijf opgericht op de Ginste te Oostrozebeke. Later is mijn vader Eric ook in de zaak gestapt en verhuisde naar de Paanders in Meulebeke.

Daar waren zijn activiteiten vooral gebaseerd op zijn graveertalent. Op 15-jarige leeftijd begon ik te helpen bij mijn vader, maar dat was niet mijn ding. Ik voelde vooral de drang om dingen te creëren in natuursteen en begon dus als 18-jarige mijn eigen steenhouwerij op de Paanders.

Maar de Ginste lonkte, en ik kwam terug naar mijn roots: de site van mijn grootvader. Ik bouwde daar zelf ons huis, waar mijn echtgenote momenteel de “papierwinkel” van ons bedrijf verzorgt.

In 2008 bouwden we de oude atelier om in een moderne steenhouwerij. Zo maakte ik mijn droom waar: mijn hobby werd mijn werk. Zo werk ik alles in eigen atelier af.

We houden het bewust kleinschalig, als we onze klanten tevreden kunnen houden zijn we de gelukkigste mensen op aarde. Onze natuursteenbladen worden altijd geleverd door Brachot Hermant en BMB, de blauwe hardsteen door Carrière du Hainaut.

Ik aanvaard enkel eerste klasse kwaliteit, andere platen krijgen ze onherroepelijk terug. Enkel zo kan ik pareltjes van keukenbladen, dekstenen in blauwe hardsteen, grafmonumenten en andere werken in natuursteen realiseren.

Enkele voorbeelden kun je verderop in onze website zien.

Marino Sabbe & Lincy Desander